Új eszközök beszerzésével fejlesztenek

Az Abaúj- Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Társulás sikeresen pályázott, a hulladékgazdálkodási rendszer megújítására, költséghatékonyságának növelésére. Ennek eredményeként a társulást alkotó 81 településen, tovább fejlődik a hulladékgazdálkodás. 

A Társulás az elmúlt időszakban felelősséggel végzett munkájának eredményeként, 36 szeméttelep rekultivációját valósította meg, működési területén.  A környezeti terhelés és a lakosság közérzetének javítását szolgáló rekultivációs program eredményét mára, már minden érintett önkormányzat érzékeli és kívánatosnak tartja az Európai Uniós hulladékgazdálkodási és hulladék kezelési normáknak a követését.

A napokban elindult, „Az Abaúj- Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási rendszer fejlesztése eszközbeszerzéssel” című, KEOP – 1.1.1/C-11-2013-0003 azonosító számú projekt, amely szintén ehhez a célhoz járul hozzá eszközök beszerzésével és korszerű technológiák bevezetésével. A 978 150 000 Ft becsült összköltségű projekt keretében 8 db új kommunális hulladék szállítására alkalmas jármű, valamint egy kuka mosó autó is beszerzésre kerül. Több ezer hulladékgyűjtő edény, valamint a komposztáláshoz szükséges géppark áll a lakosság szolgálatába. Mindezeken túl egy megújult informatikai rendszer segíteni fogja a zavartalan működést, és a hulladék elszállítás minél hatékonyabb szervezését.

A környezetmegóvás igényével és az Európai Uniós előírásokkal összhangban, javul a szelektív hulladékgyűjtés, a hulladék utókezelése és létrejönnek a modern, költséghatékony hulladékgazdálkodás feltételei.