Kivitelezés

ÉPÍTÉSI MUNKÁLATOK

Mechanikai-Biológiai Válogatómű és nagyüzemi Komposztáló épült meg a Bodrogkeresztúri Hulladékkezelő Központban, mely a legmodernebb technológiával biztosítja a lerakott hulladék mennyiségének minimalizálását.

A hulladékudvarok és újrahasználati központok ki- és átalakítása történt Bodrogkeresztúrban, Sárospatakon, és Sátoraljaújhelyen. Ezen létesítmények funkciói a lakosság (esetleg intézmények) által behordott szelektíven gyűjtött hulladékok átvétele, az átadott hulladékok mennyiségi és minőségi adatainak nyilvántartása, a begyűjtött hulladékok rendszeres elszállításának szervezése hasznosító vagy ártalmatlanító telephelyekre. A hulladékudvarokon belül elzárt területen újrahasználati központok kerület kialakításra, így külön zárt konténerben nyílik lehetőség a még funkciójában használható, de a tulajdonos által már megunt bútorok, háztartási eszközök, ruhaneműk leadására.

Új hulladékgyűjtő szigetek kerültek kialakításra több településen olyan helyeken is ahol eddig nem voltak, illetve az alsó ürítéses szelektív szigeteke egy része került lecserélésre és felújításra.