Folyamatban a sárga színű szelektív gyűjtőedények kiosztása

 

Az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás, az „Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer teljes kiépítése” című projekt keretében a társulás 81 települését érintően vezeti be a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. Ennek érdekében folyamatban van a sárga színű gyűjtőedények kiosztása.

A Társulás a helyi Önkormányzatokkal együttműködve júliusban megkezdte az edények osztását, várhatóan szeptember végére minden háztartás rendelkezik, majd olyan edénnyel, melybe szelektíven gyűjtheti a műanyag a papír és a fém hulladékot. A sárga edényekben elhelyezett hulladék begyűjtése teljes üzemmel 2016. január 1-jétől indul. Lesznek olyan települések, ahol hamarabb megkezdhetik a saját edénybe gyűjtést, mert a próbaüzem már október november környékén elindul. Arról hogy melyik településen milyen gyakorisággal és melyik napon kerülnek ürítésre a sárga kukák minden lakos tájékozódhat a későbbiekben a helyi Önkormányzatnál, vagy a www.zoldzemplen.hu weboldalon.

A legfontosabb információk a lakosság részére:

  • A sárga kukába mindenki a saját háztartásában gyűjtheti szelektíven a műanyag, a papír és a fém hulladékot.
  • Várhatóan október-novemberben elindul a szelektív gyűjtés próbaüzeme.
  • A következő év elejétől minden településen élesbe áll az új rendszer. Ekkortól minden településen 2-3 hetente lesz egy meghatározott nap, amikor a sárga kukát az új gyűjtő járművek kiürítik.
  • A sárga kukák ürítése nem jelent plusz költséget, mindenkinek teljesen ingyenes a szelektív hulladék begyűjtése.
  • Amíg nem kapnak újabb tájékoztatást, arról hogy mikor kezdődik meg a sárga kukák ürítése, és mikor kell kihelyezni az új edényeket, addig a legközelebbi szelektív szigeteket használják a gyűjtésre.

További információ az alábbi infovonalon kérhető:

06 30/9028-666 és 06 30/3085-886